Rhinoklinikken anvender Vectra imaging system. Dette er et billedsystem hvor man kan lave en 3D-model af dit ansigt og næse. Sammen med dig kan vi simulere de ønskede ændringer på 3D-moddellen, så du med egne øjne kan se hvad ændringerne indebærer og ikke blot skal forestille dig det.
Simulationen bruges både til at tale om muligheder, men også om eventuelle begrænsninger. Der er mange faktorer der spiller en afgørende rolle for hvad der kan lade sig gøre.
Faktorer som hudkvalitet og hudtykkelse, alder, rygning, tidligere skader og tidligere kirurgi er nogle af de mest afgørende for det endelige resultat og drøftes derfor med udgangspunkt i 3D-modellen.
Det er vigtigt, at man holder sig for øje, at 3D-systemet ikke nødvendigvis kan lave en 100% sikker simulation af slutresultatet, men de overordnede ønsker og forventninger fra patientens side kan afstemmes, så der ligger en plan og fælles forståelse mellem patient og kirurg.
Ved forundersøgelse til rhinoplastik anvendes Vectra.
Skriv en mail eller udfyld kontaktformularen, så svarer vi dig så hurtigt vi kan. Undlad at skrive dit cpr.nr.
Ring til os og få en tid, eller hør om hvordan vi kan hjælpe dig videre.
Mandag-onsdag fra 10:00 – 19:00 & Torsdag-fredag fra 10:00 – 14:00
Det er vigtigt at adskille snorken fra søvnapnø, idet snorken i sig selv ikke giver anledning til følgesygdomme. En hyppig anvendt screenings metode er den såkaldte ”Epworth Sleepiness Scale”, hvor man anvender et spørgeskema. Hvis man på baggrund af dette skema mistænker søvnapnø, bør man udredes med en hjemmemåling af søvnen (kardio-respiratorisk-monitorering) eller den mere avancerede polysomnografi, som foretages under overnatning på et søvnmedicinsk center. Lider man alene af snorken eller mild, ikke-symptomgivende søvnapnø, findes der kun få steder i Danmark hvor man har formaliserede behandlingstilbud.
Rhinoklinikken tilbyder, udover den vanlige udredning af snorken, en supplerende undersøgelse som afklarer, om man kan kirurgisk behandles for sin lidelse. Ved anvendelse af små mængder sovemedicin induceres en let sedation, der kan sidestilles med søvn. Mens man sover og snorker, foretages en kikkertundersøgelse af næse og svælg, hvorved det kortlægges, præcist hvor i svælget snorkelyden fremkaldes og en evt. aflukning opstår (søvnendoskopi eller DISE). På baggrund af denne undersøgelse kan en individuel behandling skræddersyes. Behandlingen kan i nogle tilfælde være en snorkeskinne og andre gange kirurgisk behandling. Bivirkningerne og succesraten ved behandlingerne afhænger i høj grad af, hvor i svælget lyden opstår, og hvordan den enkeltes anatomi er. Det er med andre ord ikke altid man kan tilbyde en virksom behandling.
Såfremt der konstateres behandlingskrævende søvnapnø, viderehenvises patienten til natlig CPAP-maske-behandling.
Ikke kirurgisk behandling består typisk i behandling med en snorkeskinne, der kan købes på internettet eller specialfremstilles ved en tandlæge eller kæbekirurg. Nogle har også gavn af et positionsbælte, der sørger for man sover på siden.
Der er også tilfælde hvor binyrebarkhormonholdig næsespray eller næsekirurgi kan afhjælpe tilstanden, hvis lidelsen formodes at skyldes dårlig vejrtrækning gennem næsen.
Kirurgisk behandling omfatter:
· Radiofrekvensbehandling af den bløde gane
· Fjernelse af halsmandler
· Kirurgisk ændring af den bløde gane
· Radiofrekvensbehandling af tungemandler
· Næseskillevægsoperationer og/eller reduktion af næsemuslingeben
Disse indgreb kan ofte kombineres, og variationerne baseres på baggrund af fundene ved søvnendoskopien og efter nøje drøftelse med patienten, omkring hvad der er realistisk at opnå samt mulige bivirkninger og risici. Hvis patienten beslutter sig for kirurgisk behandling, udfærdiges en aftale mellem kirurgen og patienten.