Skip to content

Stritører

HVAD ER Stritører ?

Operationen

Operationen

Operationen
Via et snit på bagsiden af øret ridser vi i brusken på ørets forside, hvorved øret naturligt vil krumme bagud. Når det ene øre er opereret, gentages proceduren på det modsatte øre.
Det tilstræbes at begge ører bliver ens. Vi kan dog ikke love fuldstændig symmetri.

01

På operationsdagen

Operationen foregår i lokal bedøvelse.

Du kan med fordel smøre lokalbedøvende creme (Emla-creme, kan købes i håndkøb på Apoteket) på hele øret (både for og bagside) i et tykt lag 1 time før mødetidspunkt. Dette for at du ikke mærker, når lægen lægger lokal bedøvelse under huden.

Du kan have en pårørende med indtil du skal ind på operationsstuen.

02

Efter operationen


Under hovedforbindingen er der lagt en konvolut-lignende, selvklæbende forbinding på hvert øre. Den skal blive siddende i 7-10 dage.

Forbindingen er med til at modellere ørerne og holde dem i en bestemt retning efter operationen. Det er derfor meget vigtigt for det afsluttende kosmetiske resultat, at forbindingen ligger korrekt. Forbindingen må ikke blive våd.

Smerter
Du kan forvente smerter, men disse vil aftage efter 3-4 dage. Har du brug for smertestillende behandling anbefaler vi til voksne:
Paracetamol á 500 mg, 2 tabletter 4 gange i døgnet.
Er dette ikke nok, kan du yderligere tage tablet Ibuprofen á 200 mg, 2 tabletter max 3 gange i døgnet. Tabletterne fås i håndkøb.
Der er mange der har ømhed i øret i op til ét år efter operationen.
Det skyldes helingsprocessen i ørebrusken.

Kost
Du må spise almindelig mad efter operationen.

Udskrivelse
Du bliver udskrevet kort tid efter operationen.
Du må ikke dyrke sport i ca. 14 dage efter operationen.
Du må gerne gå på arbejde efter operationen med mindre du har hårdt fysisk arbejde.

03

Restitution & kontrol

Alle patienter kontrolleres efterfølgende i vores ambulatorium. Behandlingens effekt vurderes i fællesskab mellem kirurgen og patienten. Eventuelle supplerende behandlinger dækkes som udgangspunkt af Rhinoklinikken og er således uden beregning for patienten.

 

Vi garanterer dig kvalitet og selvfølgelig fuld diskretion

—  HENRIK BREDAHL OG NICLAS RUBEK

Vores telefoner er åbne hver dag, ring på +45 70212110

Behandling og kirurgi er leveret af erfarne speciallæger

Lægerne

Klinikken drives og ejes af overlægerne Niclasubek og Henrik Bredahl, og de er sammen de primære kirurger på Rhinoklinikken. I hverdagen får de hjælp af en række andre specialister, som alle er veluddannede og trænede i klinikkens specialer.

Henrik
Bredahl

Læge fra Københavns Universitet 1999. Speciallæge i Øre-, Næse- og Halssygdomme og er til daglig overlæge på Rigshospitalets Øre-, Næse- og Halskirurgiske afdeling. Er sektionsansvarlig overlæge for det rhinologiske subspeciale på Rigshospitalet.

Henrik har en bred erfaring med kosmetisk og funktionel næsekirurgi samt avanceret bihulekirurgi. Han har gennem en årrække været tilknyttet Amalieklinikken i København, hvor han har stået for al kosmetisk næsekirurgi. Har deltaget i mange internationale kurser og kongresser indenfor emnet.

Formand for Dansk Rhinologisk Selskab. Medlem af European Rhinologic Society. Medlem af The European Academy of Facial Plastic Surgery.

Risici:

Den største risiko er, at næsen synker sammen igen, enten fordi skillevæggen ikke kan bære, eller fordi det flyttede indlagte brusk svinder med årene. Der kan også forekomme en forkert bruskvækst. Huden over næseryggen kan blive tyndere og rødere.

Niclas
Rubek

Læge fra Københavns Universitet 2004. Speciallæge i Øre-, Næse- og Halssygdomme og er til dagligt overlæge på Rigshospitalets Øre-, Næse- og Halskirurgiske afdeling. Niclas har stor erfaring med både kosmetisk og funktionel næsekirurgi samt bihulekirurgi. Niclas er en af de mest erfarne kirurger i Nordeuropa til behandling af sygdomme i svælget ved hjælp af kikkertbaseret robotkirurgi, herunder behandling af både kræftsygsomme og søvnkirurgi.

Niclas har tidligere været ansat på Aleris-Hamlet Privathospital som rhinolog. 

Bestyrelsesmedlem i Dansk Rhinologisk Selskab. Medlem af European Rhinologic Society. Medlem af The European Academy of Facial Plastic Surgery

Book tid

skriv til os

Skriv en mail eller udfyld kontaktformularen, så svarer vi dig så hurtigt vi kan. Undlad at skrive dit cpr.nr.

Ring

Ring til os og få en tid, eller hør om hvordan vi kan hjælpe dig videre.

Mandag-onsdag fra 10:00 – 19:00 & Torsdag-fredag fra 10:00 – 14:00

Udredning

Det er vigtigt at adskille snorken fra søvnapnø, idet snorken i sig selv ikke giver anledning til følgesygdomme. En hyppig anvendt screenings metode er den såkaldte ”Epworth Sleepiness Scale”, hvor man anvender et spørgeskema. Hvis man på baggrund af dette skema mistænker søvnapnø, bør man udredes med en hjemmemåling af søvnen (kardio-respiratorisk-monitorering) eller den mere avancerede polysomnografi, som foretages under overnatning på et søvnmedicinsk center. Lider man alene af snorken eller mild, ikke-symptomgivende søvnapnø, findes der kun få steder i Danmark hvor man har formaliserede behandlingstilbud.

Rhinoklinikken tilbyder, udover den vanlige udredning af snorken, en supplerende undersøgelse som afklarer, om man kan kirurgisk behandles for sin lidelse. Ved anvendelse af små mængder sovemedicin induceres en let sedation, der kan sidestilles med søvn. Mens man sover og snorker, foretages en kikkertundersøgelse af næse og svælg, hvorved det kortlægges, præcist hvor i svælget snorkelyden fremkaldes og en evt. aflukning opstår (søvnendoskopi eller DISE). På baggrund af denne undersøgelse kan en individuel behandling skræddersyes. Behandlingen kan i nogle tilfælde være en snorkeskinne og andre gange kirurgisk behandling. Bivirkningerne og succesraten ved behandlingerne afhænger i høj grad af, hvor i svælget lyden opstår, og hvordan den enkeltes anatomi er. Det er med andre ord ikke altid man kan tilbyde en virksom behandling.

Såfremt der konstateres behandlingskrævende søvnapnø, viderehenvises patienten til natlig CPAP-maske-behandling.

Ikke kirurgisk behandling består typisk i behandling med en snorkeskinne, der kan købes på internettet eller specialfremstilles ved en tandlæge eller kæbekirurg. Nogle har også gavn af et positionsbælte, der sørger for man sover på siden.

Der er også tilfælde hvor binyrebarkhormonholdig næsespray eller næsekirurgi kan afhjælpe tilstanden, hvis lidelsen formodes at skyldes dårlig vejrtrækning gennem næsen.

Kirurgisk behandling omfatter:

· Radiofrekvensbehandling af den bløde gane

· Fjernelse af halsmandler

· Kirurgisk ændring af den bløde gane

· Radiofrekvensbehandling af tungemandler

· Næseskillevægsoperationer og/eller reduktion af næsemuslingeben

Disse indgreb kan ofte kombineres, og variationerne baseres på baggrund af fundene ved søvnendoskopien og efter nøje drøftelse med patienten, omkring hvad der er realistisk at opnå samt mulige bivirkninger og risici. Hvis patienten beslutter sig for kirurgisk behandling, udfærdiges en aftale mellem kirurgen og patienten.